Granit husnummer med eller uden tekst finder du her

Granit er en hård natursten, der bearbejdet kræver en håndværksmæssig kunnen, og dygtighed at skære sten til. Når stenhuggeren hugger granitblokke, skal han holde tungen lige i munden. Opstår der fejl bliver det vanskeligt at rette op på miseren igen. Fornemme faglige traditioner kombineres i dag med arbejdsmetoder såsom lasergravering og sandblæsning. Stenhuggerfaget er ganske rigtigt et håndværk, der over århundreder ikke har ændret sig meget. Hammer og mejsel har bevaret sin funktion som det vigtigste i stenhuggerkunsten. Moderne metoder for tilskæring omfatter brug af computerstyrede redskaber anvendt på en stencil. På den måde kan man indgravere bogstaver, tal og symboler på sten. Granittens anvendelse i dag omfatter en række produkter i form af monumenter, statuer, skulpturer og på det seneste Granit husnummer.

Granit husnummer fås både i sort og grå granit

Husnumre, navneskilte og firmanavne har fundet sin nyskabelse med granitten som grundlag. Som et finish på de anvendte teknikker håndmales den polerede flade tydeligt op, så den står knivskarpt frem. ”Star Galaxy” er kendt som er en smuk kompakt sort granit, der kommer fra bjergarten Gabbro. Stenen er særligt velegnet til at skabe et reflekterende indtryk. Den polerede overflade er så glat, at man kan spejle sig i den. På den måde ses aflejringer af smuds let, så den er nem at holde ren. I den dybsorte polering er der små hvide og gyldne stænk, der bevirker et chikt plan som baggrund for skilte til hus, have og arbejdspladser. Råmaterialet finder sin udbredelse i forbindelse med fremstilling af bordplader, klinker, fliser, haveborde, gravstene, belægningssten, facadesten og skilte. Desuden drages der nytte af materialet i forbindelse med gulvbelægning, trin, trapper, vaser og brugskunst.

Black Galaxy granit husnummer køber du billigt hos Kingbo

Et andet granitmateriale, der bruges i forbindelse med husnumre og skilte er finkornede finske ”Kuru Grey”, der brydes i Kuru i den centrale del af Finland. Kuru Grey’s tekniske kvaliteter er eminente på grund af granittens trykstyrke. Materialet er derfor ualmindeligt velegnet til en række formål indenfor byggeri og industri. Kuruen er en dekorativ bjergart, hvor navnet borger for en bestandig og ubrudt holdbarhed. Den er som ”Black Galaxy” en hård vulkansk sten, der opstod som smeltet sten på grund af den intense varme og trykket fra jordens indre i forhistorisk tid. Magmaen afkøledes langsomt og den krystalliserede sig så efterfølgende som granitsten. Den grålige Kuru Grey granit kan over meget lange tidshorisonter nemt klare klimaets påvirkning. Rust som set på gamle blåemaljerede husnumre, når emaljen revner, kendes ikke. Naturstenen er enkel i sin fremtoning, men ikke desto mindre særdeles elegant. Ridser opstår ikke i stenens overflade, og denne er smudsafvisende og nem at holde ren, fordi den reflekterende polerede vil hurtigt fortælle sin ejer, at her skal der pudses. Kuru Grey bruges til forskellige ydre og indre formål. Her som et smukt husnummer i granit, men denne granit bruges også i forbindelse med kunst fremstilling, ved skabelse af vandmiljøer i haven m.m. da det er en yders smuk og unik granit.

granit-husnummer

Runo Kingbo driver en postordrevirksomhed indenfor blandt andet hus & have i Odder.